Daken met hoge isolatiewaarden

De Trahus houtskeletbouw dakelementen zijn optimaal geïsoleerd. De minimale Rc-waarde (isolatiewaarde) voor een dak, onder de huidige geldende regelgeving, is inmiddels een Rc 6,3. Trahus dakconstructies kunnen deze waarden overtreffen zonder dat ze daardoor substantieel duurder worden.

Trahus houtskeletbouw daken en dakelementen worden prefab op maat gemaakt en aangeleverd als complete daksegmenten die op de bouwplaats direct geplaatst kunnen worden. Voor pannendaken zijn de tengels en de panlatten in de fabriek reeds aangebracht. Voor een nette en snelle afwerking worden de elementen zowel in de hoogte als in de breedte exact op pannenmaat uitgevoerd.

Trahus daksegmenten kunnen zowel met een witte als groene zichtzijde (binnenbekleding) geleverd worden. Ook zijn er diverse varianten in dakbedekking mogelijk zoals PVC, EPDM, zink en ook riet.

Bij Trahus zijn er verschillende soorten kappen mogelijk. De scharnierkap (klapdak), de sporenkap en de gordingdooskap worden het meest gebruikt in de houtskeletbouw. Trahus levert desgewenst ook andere kapvormen zoals Wolfseindkappen, verhoogde kappen en kappen met hoek- en kilkepers. Neem contact op voor advies op maat.

Voordelen van skeletbouw

Moderne houtskeletbouw levert niet alleen maatwerk maar voldoet ook aan de EPC-normen die de overheid heeft gesteld zonder dat daarvoor dure warmteterugwinsystemen of ontsierende zonnepanelen e.d. nodig zijn. U draagt bij aan de CO2-reductie want u bouwt met duurzame prefab lage energie panelen met een hoge isolatiewaarde. Deze panelen geven het comfort van een korte opwarmtijd, dus bij thuiskomst is uw huis snel op temperatuur.

Doordat Trahus prefab werkt wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort en heeft u nagenoeg geen last van weersinvloeden. Het lage gewicht van de slanke prefab panelen draagt niet alleen bij aan de ruimte in uw huis, maar maakt het bouwen ook gemakkelijker en vereist minder zware fundering.

Recente Projecten

Prefab Lage Energie Panelen