Complete casco’s snel gebouwd

Met het casco wordt de basis van het huis bedoeld: muren, vloeren, binnenwanden, buitenwanden en het dak. De Trahus casco’s worden met FSC gecertificeerde producten in de fabriek geprefabriceerd waarna de elementen op de bouwplaats in korte tijd in elkaar worden gezet. We passen hierbij duurzame grondstoffen toe met een hoge isolatiewaarde.

Hout en houtachtige materialen hebben een hogere isolatiewaarde dan beton, steen en staal. We gebruiken constructieplaatmateriaal en hoogwaardig isolatiemateriaal zoals glas- en steenwol. Hiermee maken wij houten vloeren en wanden die qua geluidisolatie en brandwerendheid niet onderdoen voor beton. In een omgeving met veel lawaai kan er zelfs een hogere geluidsdichtheid bereikt worden dan in de traditionele bouw. De minimale Rc-waarde (isolatiewaarde) volgens het bouwbesluit zijn inmiddels Rc 4,7 voor de gevels en voor het dak Rc 6,3. De Trahus constructies voldoen daaraan en kunnen deze waarden zelfs overtreffen en toch nog slank zijn!

Met de nieuwe bouwmethoden zijn casco’s in alle vormen en maten te prefabriceren en is fabricage van het casco op de bouwplaats eigenlijk achterhaald. Eenmaal op de bouwplaats is het huis in korte tijd wind- en waterdicht waarna de afbouw kan starten. Laat u daarom geheel vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van onze houtskeletbouw elementen.

Voordelen van skeletbouw

Moderne houtskeletbouw levert niet alleen maatwerk maar voldoet ook aan de EPC-normen die de overheid heeft gesteld zonder dat daarvoor dure warmteterugwinsystemen of ontsierende zonnepanelen e.d. nodig zijn. U draagt bij aan de CO2-reductie want u bouwt met duurzame prefab lage energie panelen met een hoge isolatiewaarde. Deze panelen geven het comfort van een korte opwarmtijd, dus bij thuiskomst is uw huis snel op temperatuur.

Doordat Trahus prefab werkt wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort en heeft u nagenoeg geen last van weersinvloeden. Het lage gewicht van de slanke prefab panelen draagt niet alleen bij aan de ruimte in uw huis, maar maakt het bouwen ook gemakkelijker en vereist minder zware fundering.

Recente Projecten

Prefab Lage Energie Panelen