EPC-normen

De Energie Prestatie Coëfficiënt geeft de energetische efficiëntie aan van een huis. Het gaat hierbij on de energie die nodig is voor het verwarmen of koelen van de (woon)ruimten, het warme kraanwater en de verlichting. De EPC-berekening dient verplicht ingediend te worden bij een bouwaanvraag. Sinds 2011 dient er een EPC-waarde van 0,6 behaald te worden. Naar verwachting wordt deze norm in 2015 verlaagd naar 0,4. De berekening wordt uitgevoerd volgens de NPR 2916 en NPR 5128 bepalingsmethoden (resp. voor utiliteitsbouw en woningbouw). Deze regels zijn opgenomen in het Bouwbesluit.

Voordelen van skeletbouw

Moderne houtskeletbouw levert niet alleen maatwerk maar voldoet ook aan de EPC-normen die de overheid heeft gesteld zonder dat daarvoor dure warmteterugwinsystemen of ontsierende zonnepanelen e.d. nodig zijn. U draagt bij aan de CO2-reductie want u bouwt met duurzame prefab lage energie panelen met een hoge isolatiewaarde. Deze panelen geven het comfort van een korte opwarmtijd, dus bij thuiskomst is uw huis snel op temperatuur.

Doordat Trahus prefab werkt wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort en heeft u nagenoeg geen last van weersinvloeden. Het lage gewicht van de slanke prefab panelen draagt niet alleen bij aan de ruimte in uw huis, maar maakt het bouwen ook gemakkelijker en vereist minder zware fundering.

Recente Projecten

Prefab Lage Energie Panelen